Как да активираме Facebook Timeline още на секундата

Г-н Марк Закърбърг обяви новата промяна в дизайна на личните профили във Facebook, назовавайки я с ключовото име Timeline. Едва вчера, на събитието “f8″ се разбра какво точно се има в предвид под това име. Треперете потребители! Представяме ви Timeline:

Както можете да се досетите, ние се развълнувахме като първолаци в 08:00 на 15.09. Искахме да видим, да използваме, да разбърникаме Timeline на момента.

Съвсем естествено, както в природата, ние открихме начин.

Ако и вие като нас искате да имате Timeline, преди официалното преминаване към него (30. о9.2011г.), то следвайте ето тези стъпки, но внимавайте – ако не сте опитен Facebook потребител, по-добре не късайте нерви…

Timeline вече е активна за тестове, но насочена само към open graph разработчици.

Няколко забележки:

- препоръчваме ви наистина да сте разработчик преди да активирате Timeline. Стъпките ще ви се сторят неземно по-лесни.

- Timeline ще е активна само на компютъра, на който я направите, ако влезете в профила си от друг компютър, Timeline е деактивира, след което трябва да преминете през стъпките отново.

- Ще ти трябва потвърден Facebook акаунт. Сиреч, такъв с добавен и потвърден телефон или кредитна карта.

Ето и стъпките:

1. Логни се във Facebook (Duuhh…)

2. Активирай Developer Mode (Facebook Разработчици) – това става, като напишеш във FB търсачката “developer” и кликнеш върху резултат “Разработчици”, който има няколкостотинхиляди почитатели. Давате позволение за използване на данните ви и продължавате.

3. Отидете в Developer App (апликацията). Ако не ви прехвърли автоматично, може и от тук – https://developers.facebook.com/apps.

4. Създайте ново приложение (Никой няма да го вижда). Дайте му каквито си искате Display name и Namespace. Прочетете и се съгласете с политиката на Facebook.

5. След правилно изпълнение, трябва да сте прехвърлени в главния екран на създадената от вас апликация (трябва да видите името й в близост до горната част на екрана). Потърсете в ляво бутона “Open Graph” и смело натискайте. След това още по-смело натиснете и “Get started using Open Graph”.

Създайте тестова ситуация за апликацията си – “read” a “book” или “ride” a “horse” (отново – никой няма да я вижда, така че – смело) и натиснете “Get started”.

6. В новия екран, променете няколко настройки, променете “read” на “redd”(или както сте задали тестовата ситуация и давайте “Next” и накрая “Finish”.

7. изчакайте 2-3 минути.

8. Отидете във FB профила си – най-горе трябва да ви очаква покана да изпробвате Timeline. Честито.

Метода работи. Пробвахме го лично. За момента само други разработчици ще виждат новия ви профил, а останалите ще го виждат както си е бил до момента. Ето и нашето доказателство:

Source: http://techcrunch.com/2011/09/22/how-to-enable-facebook-timeline/


Публикувано в Други, Как става? и тагнато в .